Oakeshott Isabel
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(1)
Forma i typ
Książki
(1)
Literatura faktu, eseje, publicystyka
(1)
Dostępność
dostępne
(1)
Placówka
Wypożyczalnia Wierzchlas
(1)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(783)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Oakeshott Isabel
(-)
Konopnicka Maria
(341)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Mickiewicz Adam
(185)
Jachowicz Stanisław
(159)
Sienkiewicz Henryk
(158)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(141)
Kraszewski Józef Ignacy
(140)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Słowacki Juliusz
(131)
Czechowicz Józef
(119)
Fabianowska Małgorzata
(114)
Polańczyk Danuta
(110)
Liebert Jerzy
(105)
Zarawska Patrycja
(103)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(98)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Prus Bolesław
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Steel Danielle
(89)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Sekuła Elżbieta
(80)
Baudelaire Charles
(77)
Beaumont Émilie (1948- )
(76)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Mróz Remigiusz (1987- )
(71)
Popławska Anna
(71)
Syrokomla Władysław
(70)
Włodarczyk Barbara
(70)
Żeromski Stefan
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Lange Antoni
(65)
Roberts Nora (1950- )
(65)
Szulc Andrzej
(62)
Prus Bolesław (1847-1912)
(61)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(60)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(60)
Ludwiczak Bolesław
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(58)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(58)
Polak Kamil
(57)
Rzehak Wojciech
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Brzechwa Jan
(56)
Lingas-Łoniewska Agnieszka (1972- )
(56)
Montgomery Lucy Maud
(56)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Fabisińska Liliana (1971- )
(54)
Grabiński Stefan
(53)
Michalak Katarzyna (1969- )
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(53)
Chotomska Wanda
(52)
Kownacka Maria (1894-1982)
(52)
Król Michał
(52)
Lementowicz Urszula
(52)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(51)
Wilczyńska Karolina (1973- )
(51)
Ławnicki Lucjan
(51)
Szal Marek
(50)
Tuwim Julian (1894-1953)
(50)
Webb Holly
(50)
Wiedemann Adam
(50)
Gawryluk Barbara (1957- )
(49)
Mirandola Franciszek
(49)
Drabik Wiesław (1956- )
(48)
Hanna Gąssowska
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Przybyłek Agata
(48)
Widmark Martin (1961- )
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Nesme Alexis
(47)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Polkowski Andrzej
(47)
Ginalska Agnieszka
(46)
Rok wydania
2020 - 2024
(1)
Okres powstania dzieła
2001-
(1)
Kraj wydania
Polska
(1)
Język
polski
(1)
Temat
Chów zwierząt
(1)
Marnotrawstwo żywności
(1)
Produkcja zwierzęca
(1)
Gatunek
Publicystyka
(1)
Dziedzina i ujęcie
Rolnictwo i leśnictwo
(1)
1 wynik Filtruj
Książka
W koszyku
Za wszystkim, co jemy, kryje się jakaś historia. Właśnie teraz gdzieś na świecie zabitych zostaje 4 tysiące zwierząt. W ciągu ostatnich dziesięcioleci zwierzęta hodowlane znikały z naszych łąk i pastwisk, bo rozrastający się przemysł hodowlany zamknął je w klatkach i boksach. Rocznie pochłania on dziesiątki miliardów niewinnych istot hodowanych na mięso, mleko i jaja, które codziennie zjadamy. Przez 3 lata Philip Lymbery podróżował po świecie i przyglądał się temu, jak wygląda „od kuchni” przemysłowa hodowla zwierząt i jak wpływa ona na ludzi, zwierzęta i planetę. Lymbery odwiedza m.in. fabryki w USA, Peru, Chinach i Meksyku. Pokazuje, jak umyślnie pogarszana jest jakość jedzenia, które trafia na nasze stoły: od sztucznego przyspieszania wzrostu zwierząt, poprzez używanie ogromnych ilości środków chemicznych, antybiotyków i leków hormonalnych, po nadprodukcję zboża na paszę. Farmagedon jest wołaniem do naszego sumienia, wezwaniem do ujrzenia w hodowli przemysłowej jednej z najbardziej przerażających przyczyn marnowania żywności, cierpienia zwierząt, wymierania zagrożonych gatunków, zanieczyszczenia wód oraz rosnącej liczby chorób cywilizacyjnych. Autor nie zostawia jednak czytelnika wyłącznie z bulwersującym obrazem przemysłu żywieniowego – pokazuje, jak w prosty sposób każdy konsument może uchronić się przed jedzeniem mięsa, jajek i mleka pozyskiwanych w tak skandaliczny sposób. Oto wstrząsający obraz produkcji jedzenia, które ląduje na naszych talerzach – obowiązkowa lektura dla wszystkich, których obchodzi, czym karmią siebie i swoich bliskich na co dzień.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wierzchlas
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 3 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej