Reda Anna (kulinaria)
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog księgozbioru
(6)
Forma i typ
Książki
(6)
Dostępność
nieokreślona
(6)
dostępne
(2)
Placówka
Wypożyczalnia Wierzchlas
(2)
Wypożyczalnia Kraszkowice
(1)
Wypożyczalnia Mierzyce
(5)
Autor
Sekuła Aleksandra
(2469)
Kozioł Paweł
(2013)
Kotwica Wojciech
(783)
Kowalska Dorota
(664)
Kochanowski Jan
(469)
Reda Anna (kulinaria)
(-)
Konopnicka Maria
(341)
Krzyżanowski Julian
(309)
Otwinowska Barbara
(309)
Trzeciak Weronika
(262)
Boy-Żeleński Tadeusz
(238)
Leśmian Bolesław
(233)
Krasicki Ignacy
(229)
Goliński Zbigniew
(201)
Dug Katarzyna
(198)
Baczyński Krzysztof Kamil
(194)
Mickiewicz Adam
(185)
Jachowicz Stanisław
(159)
Sienkiewicz Henryk
(158)
Sienkiewicz Henryk (1846-1916)
(141)
Kraszewski Józef Ignacy
(140)
Lech Justyna
(138)
Rolando Bianka
(131)
Słowacki Juliusz
(131)
Czechowicz Józef
(119)
Fabianowska Małgorzata
(114)
Polańczyk Danuta
(110)
Liebert Jerzy
(105)
Zarawska Patrycja
(103)
Tkaczyszyn-Dycki Eugeniusz
(102)
Napierski Stefan
(101)
Mickiewicz Adam (1798-1855)
(98)
Pawlikowska-Jasnorzewska Maria
(96)
Orzeszkowa Eliza
(91)
Prus Bolesław
(90)
Wilczek Piotr
(90)
Steel Danielle
(89)
Miciński Tadeusz
(87)
Przerwa-Tetmajer Kazimierz
(87)
Asnyk Adam
(86)
Bogdziewicz Monika
(84)
Sekuła Elżbieta
(80)
Baudelaire Charles
(77)
Beaumont Émilie (1948- )
(76)
Kasprowicz Jan
(75)
Kosińska Aleksandra
(75)
Maliszewski Karol
(74)
Kornhauser Julian
(72)
Mróz Remigiusz (1987- )
(71)
Popławska Anna
(71)
Syrokomla Władysław
(70)
Żeromski Stefan
(70)
Kwiatkowska Katarzyna
(69)
Włodarczyk Barbara
(69)
Lange Antoni
(65)
Roberts Nora (1950- )
(65)
Szulc Andrzej
(62)
Prus Bolesław (1847-1912)
(61)
Andersen Hans Christian (1805-1875)
(60)
Brzechwa Jan (1900-1966)
(60)
Ludwiczak Bolesław
(59)
Pasewicz Edward
(59)
Keff Bożena
(58)
Konopnicka Maria (1842-1910)
(58)
Szancer Jan Marcin (1902-1973)
(58)
Polak Kamil
(57)
Rzehak Wojciech
(57)
Stefańska Paulina
(57)
Brzechwa Jan
(56)
Lingas-Łoniewska Agnieszka (1972- )
(56)
Montgomery Lucy Maud
(56)
Podsiadło Jacek
(55)
Ritter-Jasińska Antje
(55)
Fabisińska Liliana (1971- )
(54)
Grabiński Stefan
(53)
Michalak Katarzyna (1969- )
(53)
Miłobędzka Krystyna
(53)
Żeromski Stefan (1864-1925)
(53)
Chotomska Wanda
(52)
Kownacka Maria (1894-1982)
(52)
Król Michał
(52)
Lementowicz Urszula
(52)
Makuszyński Kornel (1884-1953)
(51)
Szal Marek
(50)
Tuwim Julian (1894-1953)
(50)
Webb Holly
(50)
Wiedemann Adam
(50)
Wilczyńska Karolina (1973- )
(50)
Ławnicki Lucjan
(50)
Gawryluk Barbara (1957- )
(49)
Mirandola Franciszek
(49)
Drabik Wiesław (1956- )
(48)
Hanna Gąssowska
(48)
Ostrowska Bronisława
(48)
Przybyłek Agata
(48)
Widmark Martin (1961- )
(48)
Wolny-Hamkało Agnieszka
(48)
Nesme Alexis
(47)
Norwid Cyprian Kamil
(47)
Polkowski Andrzej
(47)
Ginalska Agnieszka
(46)
Rok wydania
2010 - 2019
(6)
Kraj wydania
Polska
(6)
Język
polski
(6)
Temat
Ciasta
(3)
Ryby
(2)
Mięczaki
(1)
Skorupiaki
(1)
Surówki i sałatki
(1)
Gatunek
Przepisy kulinarne
(4)
6 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Mierzyce
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Biblioteczka Poradnika Domowego ; 6(23)/11)
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Mierzyce
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wierzchlas
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Encyklopedia Gotowania ; 04/2013)
Indeks
O zaletach ryb można pisać nieskończenie. Ich wartości odżywcze są nie mniejsze niż mięs, a często je przewyższają; stanowią bowiem świetne źródło wysokowartościowego, łatwo przyswajalnego białka, zawierają wiele cennych składników mineralnych ľ żelazo, wapń, fosfor, miedź, magnez, potas, jod ľ i sporo witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Potrawy z nich należą do lekkostrawnych i niskokalorycznych, a według światowej dietetyki zalicza się je (szczególnie ryby morskie) do najzdrowszych pokarmów człowieka, dlatego proponujemy ponad 160 przepisów na smaczne i zdrowe dania z ryb i owoców morza.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Mierzyce
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Biblioteczka Poradnika Domowego)
Naleśniki, omlety i placki uważane są za desery i potrawy jarskie. Nie całkiem słusznie. Nie rezygnując w naszym poradniku z tradycyjnie podawanych na słodko omletów, naleśników czy racuchów, podajemy też przepisy na ich wersje pikantne, mniej znane czy też mniej popularne na polskich stołach. Sięgnąć tu trzeba było do kuchni krajów, z których przywędrowały. Polecane dania należą do różnych tradycji-omlety i naleśniki bardziej wytwornej i bogatej, racuchy uboższej, chłopskiej.
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 3 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Wierzchlas
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Kraszkowice
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Wypożyczalnia Mierzyce
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Książka
W koszyku
(Biblioteczka Poradnika Domowego)
Smakowite serniki i ciasta z dodatkiem sera oraz jabłek zawsze znajdowały liczne grono mniej lub bardziej gorących wielbicieli. Właśnie dla nich powstał ten zbiór domowych przepisów na ciasta, którymi będziemy się delektować przy różnych okazjach, w tym świątecznych. Są tu przepisy na makowce, na serowe i jabłkowe rarytasy oraz na torty i torciki. Znalazły też swoje miejsce, tak lubiane i szybkie do przygotowania, serniki na zimno. Wszystkie, niezwykle smaczne, samym swym wyglądem łamią niejedno postanowienie o odchudzaniu. Warto też wspomnieć, że do istotnych zalet słodkich domowych specjałów należy, iż są pozbawione chemicznych ulepszaczy i że roztaczają wspaniały aromat, wprowadzający uroczysty nastrój w każdym domu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Wypożyczalnia Mierzyce
O dostępność zapytaj w bibliotece: sygn. 64 (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej